Augmented reality glasses genieten tegenwoordig in toenemende mate bekendheid. Deze speciale brillen stellen de gebruiker in staat om een laag virtuele informatie direct over zijn zintuiglijke waarneming van de realiteit te programmeren. Ga naar onze wiki om meer te lezen over de exacte werking van deze technologie.

De voordelen van augmented reality brillen

Augmented reality glasses bieden een breed scala aan voordelen, omdat ze de AR-technologie als geen ander optimaal benutten. Allereerst is een bril de ideale manier om virtuele informatie direct op de realiteit te projecteren, omdat de brillenglazen zich altijd recht voor de ogen bevinden. Dit zorgt voor een zeer natuurlijke beleving van de verrijkte realiteit.

Daarnaast is de geprojecteerde virtualiteit, net als de werkelijkheid, driedimensionaal van aard. Hierdoor gaan beide werelden moeiteloos in elkaar op. De technologie heeft tot slot een interactief karakter, waardoor de virtuele beelden realtime aangepast worden aan de realiteit in de directe omgeving van de gebruiker.

Voorbeelden van mogelijke toepassingen

De veelzijdigheid van de gebruikte techniek vormt een uitstekende combinatie met de vrijheid die augmented reality glasses bieden. De gebruiker heeft zijn handen immers vrij, omdat de bril zich op zijn hoofd bevindt. Er zijn dan ook talloze voorbeelden van praktische toepassingen, waarbij waardevolle informatie via de brillenglazen over de werkelijkheid wordt gelegd.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een computer reparatie. De AR-technologie in de bril herkent alle aanwezige onderdelen in de behuizing en geeft middels een visuele projectie aan welke projecten vervangen moeten worden. Gedurende de reparatie ziet de gebruiker gedetailleerde instructies, waardoor de kans op een fout sterk wordt gereduceerd.

Bedrijven gebruiken augmented reality glasses

Bovenstaande toepassing kan natuurlijk in vele varianten worden uitgevoerd. Het repareren van een motor, het in elkaar zetten van een kledingkast of het instellen van een nieuw e-mailaccount; het zijn allemaal zaken die in de toekomst een stuk makkelijker beloven te worden met de inzet van augmented reality glasses.

Bovendien staan de ontwikkelingen niet stil, want de eerstvolgende stap zijn waarschijnlijk augmented reality lenses. Hierdoor hoeft de gebruiker niet eens meer een bril te dragen en heeft hij nog meer vrijheid om de voordelen van AR te ervaren. Natuurlijk houden wij je op onze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.